Magyarországi lakosok számára

Ezekre figyelj, hogy a sportolás az egészségedre váljon

A jó idő sokak mozgáskedvét meghozza, még azokét is, akik nem kedvelik a téli sportokat és legszívesebben átaludnák az év leghidegebb időszakát vagy melegebb éghajlatra költöznének legalább erre a pár hónapra.

Ez igazán dicséretes, hiszen a sportnak számtalan jótékony hatása van, többek között: 

  • javíthatja a csontok állapotát, szerepe lehet a csontritkulás megelőzésében[1]
  • csökkentheti a testzsírszázalékot[2]
  • csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát[2]

Egészséges, de csak abban az esetben, ha betartjuk az alábbi néhány alapszabályt:

A bemelegítést és a nyújtást sose hagyd ki

Időnként nagy a kísértés, szorít az idő, gyorsabban végzel, ha egyből nekilátsz az edzésnek bemelegítés nélkül, és nem bajlódsz a nyújtással, de hidd el, nem éri meg. Nem véletlenül sulykolja ezt minden edző és testneveléstanár. Ha kihagyod, könnyebben megsérülhetsz mozgás közben. 

Lassan a testtel!

Szép, szép a lelkesedés, a nagy célok, de vigyázz, ne ess túlzásba! Nem kell mindjárt az első edzésen lefutnod a maratont, de még a felét se. Hagyd, hogy a tested hozzászokjon a terheléshez, inkább többször kevesebbet eddz, a lényeg, hogy mozogj, és csak fokozatosan emeld a távokat, az edzésre szánt időt és az intenzitást. 

Gondoskodj az utánpótlásról

Ahogy az autó sem megy megfelelő üzemanyag nélkül, a te tested sem működik üzemszerűen megfelelő tápanyagok nélkül. Ügyelj arra, hogy minden vitaminból és ásványi anyagból elegendő mennyiséget fogyassz, mert ha rendszeresen sportolsz, akkor egyesekből (magnézium, cink, vas) többre lesz szükséged.[1] Intenzív sportolás mellett, még gondosan összeállított étrend mellett is előfordulhat, hogy nem sikerül az étkezések során az egészséghez és a megfelelő izomműködéshez elegendő ásványi anyagot és vitamint bevinni.

A Magne B6 Izom Plusz étrend-kiegészítő filmtabletta magnézium- és káliumtartalma támogatja a normál izomműködést, a benne lévő D-vitamin pedig hozzájárul az egészséges izomfunkciók fenntartásához. Annak ajánljuk, aki aktív, sportos életet él, ugyanakkor előfordul, hogy a napi rohanásban nem tud az étkezések során elegendő mennyiségű és minőségű vitamint, ásványi anyagot bejuttatni a szervezetébe, vagy szeretne tenni izmai, idegrendszere egészséges működéséért.