Magyarországi lakosok számára

Magne B6

Rendszeres magnézium-bevitel várandósság és szoptatás alatt is

Szinte felfoghatatlan az a csodálatos folyamat, ami az élet fogantatásával elindul. Két sejt egyesüléséből a 40. hétre egy megszületésre alkalmas és az életre kész kis magzat fejlődik ki. Ugyanakkor a kisbaba testének minden egyes „építőanyagát” az anyától veszi fel, így nem csoda, ha a várandósság alatt is odafigyelünk a megfelelő táplálkozásra és ezen belül is a fontos ásványi anyagok pótlására.

Rendszeres magnézium-bevitel várandósság és szoptatás alatt is
Miért kell magnézium a magzatnak?

Miért kell magnézium a magzatnak?

Tudjuk, hogy a magnézium szükséges a csontfejlődéshez, az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez, vagy a csontok és a fogak épségéhez. Ez éppúgy fontos a baba fejlődésében, mint az anya egészségében. Ugyanakkor a várandós nő alacsony magnézium szintje kedvezőtlen hatású lehet a baba fejlődésére és az anya állapotára. A nem megfelelő magnézium-ellátottság okozhat terhesség alatti cukorbetegséget, megnőhet a koraszülés, a terhességi toxikózis vagy a méhen belüli növekedés visszamaradásának kockázata[1].

Miért kell magnézium az anyának?

Az anya, ahogy táplálja a magzatát, fokozatosan veszít saját ásványi anyag tartalékaiból. Emellett a magnézium-pótlás szerepet kaphat a terhesség alatti migrén és a terhesség alatti lábszárgörcsök megelőzésében és kezelésében is[1]. A várandós nők 30%-át érintő lábszárgörcsök kezelésére pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a szájon át bevehető magnézium-pótlást ajánlja[2].

Miért kell magnézium az anyának?
Rendszeres magnéziumpótlás szülés után is

Rendszeres magnéziumpótlás szülés után is

A magnéziumpótlás fontossága a gyermek megszületése után sem változik! Minden egyes liter anyatejjel körülbelül 40 mg magnéziumot “veszít” az anya szervezete[3]; így a szoptatás alatt is jellemző az anyai[4] szervezet magnéziumhiánya.

Tudtad?

A zöldségek, gyümölcsök, magvak, tengeri halak és persze az ivóvíz fedezi a napi magnéziumbevitelünk egy részét, de ez korántsem elegendő. Az ajánlott napi beviteli referenciaérték (NRV) felnőtteknek 375 mg elemi magnézium[5].

Virág ikon

Magnézium szedése

Hogyan pótold a magnéziumot?

Magnéziumpótlásra érdemes olyan termékeket választani, amelyek kiválóan felszívódó, szerves magnéziumot tartalmaznak. Ilyen a Magne B6 bevont tablettában található magnézium-laktát-dihidrát[6]. A B6-vitamin pedig elősegíti a magnézium felszívódását.

A hangsúly a rendszerességen van!

Sokan a várandósságra készülve már előre „feltöltik” magnézium-készleteiket. Sajnos az a rossz hírünk, hogy a magnéziumot nem tudja a szervezet elraktározni. Az alkalmi, nagydózisú magnézium-pótlás helyett érdemes inkább a rendszeres magnézium-bevitelt választani[7],[8].

Magne B6 bevont
tabletta

Tudj meg többet a Magne B6 bevont tablettáról!

Mutasd a terméket
Magne B6 bevont tabletta Magne B6 bevont tabletta

Betegtájékoztató

Olvasd el a Magne B6 bevont
tablettával kapcsolatos legfontosabb információkat!

Letöltöm
Dobozszöveg Dobozszöveg