Magyarországi lakosok számára

Hogyan segíthet a magnézium?

Mikor segíthet a magnézium?

A magnézium és a B6-vitamin kiegészítik egymás hatását, a B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását, így szervezetünk még jobban bírja a gyűrődést!

Magnézium a mindennapokban

Magnézium szükséges a szervezet számára létfontosságú enzimreakciókhoz, az anyagcsere folyamatokhoz és a csontfejlődéshez. Elengedhetetlen az izmok és az idegrendszer megfelelő működéséhez. Emellett kedvezően befolyásolja a szívizom munkáját és hozzájárul a csontok és a fogak szilárdságához és épségéhez.

A magnézium a szervezetünk számára elengedhetetlen ásványi anyag. Vannak azonban különleges élethelyzetek, amikor a megfelelő magnéziumszint különösen fontos.

Megnézem
Virág ikon

Magnéziumhiány

Hogyan pótoljuk a magnéziumot?

Hogyan pótoljuk a magnéziumot?

Elsősorban természetes forrásból. Bármilyen meglepőnek hangzik, magnéziumszükségletünk közel 10 százalékát ivóvízzel juttatjuk be a szervezetünkbe. Ezen kívül a zöldségek (pl.: sóska, spenót, kelkáposzta, bab, borsó, lencse) és gyümölcsök (pl.: banán, körte, alma, grapefruit), egyes magvak (pl.: dió, mogyoró, tökmag, kakaó) és a tengeri halak (pl.: makréla, lazac, tonhal) kiemelkedő magnéziumforrások.

Ha a táplálékkal nem kerül elegendő magnézium a szervezetbe, nehezen szívódik fel, vagy gyorsan kiürül, akkor kiegészítő magnéziumpótlás javasolt.

Miért fontos a felszívódás?

Érdemes a hatóanyag-tartalom mellett a felszívódásra is odafigyelni, mert csak így tud hasznosulni kellőképpen a bevitt ásványi anyag. Magnéziumhiány pótlására alkalmasabbak a szerves magnéziumsók (ororát, citrát, laktát), mivel ezek jobban tolerálhatók, kevésbé okoznak emésztőrendszeri problémákat, (hasmenés, hasi fájdalom), mint a szervetlen sók (karbonát, oxid) és kiválóan felszívódnak[1].

A Magne B6 bevont tablettában a magnéziumkészítmények közül az egyik legjobban felszívódó magnéziumsó, magnézium-laktát található. A készítmény 470 mg magnézium-laktát-dihidrátot tartalmaz bevont tablettánként.

Miért fontos a felszívódás?
A rendszeres magnéziumszedés fontossága

A rendszeres magnéziumszedés fontossága

A fejlett országok lakosságának magnézium-bevitele elmarad az ajánlottól[1]. Az alacsony magnéziumbevitel elsősorban a finomított, feldolgozott ételek nagyarányú fogyasztásával magyarázható[2]. A magnézium létfontosságú anyag, ugyanakkor az egyszerre bevitt nagy dózisú magnéziumot a szervezet nem tárolja el, így az alkalmi, nagydózisú magnézium-pótlás helyett érdemes inkább a rendszeres magnézium-bevitelt beépíteni a napi rutinba [3],[4].

Amikor igazán fontos a magnézium

Várandósság és szoptatás alatt

Várandósság és szoptatás alatt

A magnézium esszenciális ásványi anyag, amely a várandósság és szoptatás hónapjaiban is kulcsfontosságú. Nézd meg, miért!

Megnézem
Cukorbetegség során

Cukorbetegség során

A cukorbetegség megelőzése és kezelése céljából is lényeges odafigyelni a rendszeres magnézium-bevitelre. Nézd meg, miért!

Megnézem