Printed From:

 

A Magne B6 márkatörténete

A skót Joseph Black fedezte fel 1755-ben a magnézium elemet. Tiszta formájában Sir Humphry Davy (lásd a bal oldali képen) 1808-ban, összefüggő (koherens) formában pedig Antoine Alexandre Brutus Bussy, állította először elő 1831-ben. Davy javaslata az elem nevével kapcsolatban magnium volt, ma már a magnézium elnevezést használjuk.

Egy farmer 1918-ban Anglia Epsom városában kútvizet adott a teheneinek, de azok nem itták meg keserű íze miatt. A farmer viszont felfedezte, hogy a víz segít a horzsolások, kiütések gyógyulásában. Az epsomi víz híre hamar elterjedt, a későbbiekben felfedezték, hogy hidratált magnézium-szulfátot, más néven keserűsót (MgSO4) tartalmaz.

A magnéziumkutatások kezdetén, a 18. századtól kezdve egészen a 20. század első negyedéig többnyire csak kémiai és gyógyszerészeti fejlődés zajlott. Az 1920-as évek környékén felismerték a magnézium lényeges tulajdonságait. Azután évek teltek el kutatásokkal, fejlesztésekkel.

A Magne B6 Franciaországban született meg 1970-ben, innen indult el világkörüli hódító útjára. Európa-szerte alkalmazzák jótékony hatása miatt, a mellékelt térképen végigkövethető a Magne B6 hódító körútja napjainking. Magyarországon 1996-ban került bevezetésre vényköteles termékként, 1998 óta pedig már vény nélkül is kapható. A bevezetés óta eltelt több mint 10 év alatt a Magne B6 Magyarország legnépszerűbb ásványianyag-készítménye lett, és piacvezető pozíciót ért el.

 

Ismeri Ön a Magne B6 márkatörténetét? Ön tudja, hogy a feszültséget magnéziummal is lehet oldani? Oldalunkon tájékozódhat a Magne B6 előnyeiről, kiszereléseiről, áráról, valamint elolvashatja a betegtájékoztatót. Ismerje meg a többi termékünket is: Magne B6 Extra, Magne B6 Izom Plusz, Magne B6 Álom. Megtudhatja, miért fontos a magnézium és a B6 vitamin szervezetünk számára, a vitamin tudástárban hasznos információkhoz juthat a különféle vitaminokról és ásványi anyagokról.

Utolsó módosítás: 2015.09.24.