Printed From:

Egészséges baba, egészséges kismama

Terhesség és szoptatás alatt is megnő a kismamák magnézium igénye, ezért fokozottan figyeljünk oda ennek pótlására!

Magne B6 Extra

vény nélkül kapható gyógyszer

Terhesség során megnövekszik a kismamák magnéziumszükséglete, mivel fejlődése során a magzat sok magnéziumot igényel. Érthető hát, hogy terhesség idején szükséges lehet a magnézium pótlása, de nézzük meg, pontosan miben is segíthet!

Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a terhesség alatti magnéziumpótlás fennálló magnéziumhiány esetén csökkenti a spontán vetélések és koraszülések számát, valamint a terhesség alatti görcsök, vérzések előfordulását. Fontos tudni továbbá, hogy magnézium adásával csökkenthető koraszülés esetén a babák agykárosodásának gyakorisága, és javítható az újszülöttek általános állapota. Egy korábban végzett vizsgálat során az is bebizonyosodott, hogy a magnéziumszükséglet kielégítése jótékony hatással van a magzat növekedésére.

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk pótolni a szervezetből kiürülő magnéziumot, még megnövekedett magnézium-szükséglet esetén is, segítségünkre lehet az olyan magas magnézium tartalmú táplálékok fogyasztása, mint a bab, borsó, lencse, szója, mák, napragforgó- vagy épp a tökmag. Ne feledjük azonban, hogy modern főzési szokásaink csökkentik az ételek magnézium-tartalmát, így különösen hasznos segítséget nyújtanak várandóság idején a magnéziumtartalmú gyógyszerek. Fontos tudni azonban, hogy nem mindegyik magnézium hasznosul egyformán a szervezetünkben, ezért nem mindegy, milyen készítményt választunk! A Magne B6 Extra kiválóan felszívódó magnéziumot tartalmaz, így segíti a baba egészséges fejlődését. Kérjük, hogy terhesség alatt, és a szoptatás során konzultáljon kezelőorvosával a magnéziumpótlással kapcsolatban.

Vény nélkül kapható gyógyszer.
A terhesség és a szoptatás alatt konzultáljon a kezelôorvosával a további szedéssel kapcsolatban.
Javasolt napi adag: maximum 250mg (2 tabletta). SANOFI-AVENTIS Zrt.

1045 Budapest, Tó utca 1-5.
Telefon: (+36 1) 505 0050
Gyógyszerinformációs szolgálat: (+36 1) 505 0055
Web: www.sanofi.hu

A Magne B6 Extra előnyei

A Magne B6 Extra különleges összetételének köszönhetően ideális segítség a magnéziumpótlásban.

MAGNÉZIUM: az emberi szervezet számára alapvető fontosságú ásványi anyag, mely hozzájárul a normál izomműködéshez, a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez, támogatja a szervezet energiatermelő folyamatait, hozzájárul a normál idegi működéshez és a megfelelő élettani funkciók fenntartásához.

B6-VITAMIN: Hozzájárul a normális fehérje és glikogén anyagcsere fenntartásához, támogatja a szervezet energiatermelő folyamatait, valamint segíthet a fáradtság és kimerültség csök

Magne B6 Extra kiszerelések

Magne B6 Extra 30 darabos kiszerelésben is kapható. Egy tabletta magnéziumtartalma 100 mg.

A Magne B6 Extra ára

A Magne B6 Extra 30 darabos kiszerelés fogyasztói átlagára 1 564 Ft az IMS piackutató adatai szerint a 2016. június és 2016. augusztus közötti időszakra kivetítve a gyógyszertári értékesítés során alkalmazott fogyasztói árak átlagának alapulvételével. A fogyasztói átlagárak csak tájékoztató jellegűek és nem a tényleges gyógyszertári árat jelentik, a termékek ára gyógyszertáranként és időszakonként eltérő lehet.

Utolsó módosítás: 2016.10.18.

Stresszoldó tippek

Kössük le a gondolatainkat!

A feszültség ellen elméletileg hatásos lehet minden olyan tevékenység, amely pihentet, jókedvre hangol, és segít elûzni a negatív gondolatokat. Fontos, hogy … Tovább olvasom »

Együnk, igyunk a feszültség ellen?

De nem mindegy, hogy mit! Vannak olyan ételek is, amelyek stressz esetén nem ajánlottak. A …Tovább olvasom »

Programozd át az elmédet!

Az autogén tréning egy német neuropszichológus által kidolgozott relaxációs módszer, amelyet nyolcvan éve használnak eredményesen orvosok, pszichológusok, többek közt a stressz és a szorongás negatív hatásainak leküzdésére. Sikere … Tovább olvasom »

Több fényt!

Ha szervezetünk nem kap elegendo fényt - akárcsak éjjel - az agyban felszabadul a fáradtságérzetet okozó melatonin hormon. Aluszékonyak, kedvetlenek leszünk. A megoldás: … Tovább olvasom »

Érintéssel a feszültség ellen!

Bizonyított tény, hogy minél több tartalmas, szeretetteljes kapcsolatunk van, annál eredményesebben tudunk küzdeni a belsô feszültség ellen. Ki ne tapasztalta volna már, hogy … Tovább olvasom »

Állítsd le a pörgést meditációval!

Fontos lenne, hogy mindenki megtanuljon legalább egy olyan technikát, amellyel… Tovább olvasom »

Mozogjuk ki magunkból!

A mozgás a feszültséglevezetés univerzális eszköze. Mindegy, mit sportolunk, csak… Tovább olvasom »

Fo a játékosság!

Amikor az ember mélyponton van, fáradt, nyugös, stresszes életet él, akkor hajlamos bezárkózni. Pedig nincs hatékonyabb feszültséglevezeto a … Tovább olvasom »

Legyünk kreatívak!

A stressz, a rohanás miatt nehezen tudunk bármire is koncentráltan figyelni, elmélyülni egy élvezetes, alkotó tevékenységben. Márpedig … Tovább olvasom »

Jógával a belso békéért

A külso körülményeinken gyakran nem tudunk változtatni, de azon igen, miként viszonyulunk a minket éro mindennapi, zavaró ingerekhez. A … Tovább olvasom »

Nyomás a gozbe!

A szaunázás nemcsak stressz ellen kiváló, de sok egyéb pozitív hatása van. Nem véletlen, hogy… Tovább olvasom »

Egy jó alvás csodát tesz!

A fáradtság, kialvatlanság önmagában is feszültséget okoz, hisz éjszaka regenerálódik testünk-lelkünk. Íme néhány tipp, hogy könnyebben elaludjunk, és… Tovább olvasom »

Az illat gyógyító

Az illatanyagok az orron és a szaglóközponton keresztül hatnak a szervezet limbikus rendszerére, így közvetve a kedélyállapotra is. Lazító hatású a … Tovább olvasom »

Lazuljunk el a vízben!

A víz áldásos hatását nem csak az úszók élvezhetik. A … Tovább olvasom »

Élvezzük a finom falatokat!

Egy finom vacsora szeretteink körében, közös fôzés a barátokkal vagy a különféle kulináris élvezetek elsô számú örömforrásaink közé tartoznak. Már csecsemôkorunkban megtanuljuk, hogy… Tovább olvasom »

További tippek