Printed From:

 

Gyakori kérdések

Fontos, hogy a szervezet napi magnéziumszükségletét biztosítsuk, hiszen a megfelelő magnéziumszint elengedhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez.
Átlagos napi beviteli értékek:

Felnőttek számára:

  • Nők: 300 mg
  • Kismamák: 450 mg - Terhesség alatti magnéziumpótlás mértékét minden esetben a kezelőorvossal közösen kell meghatározni.
  • Férfiak: 350 mg

Gyermekek:

  • 0-0,5 éves korban: 50 mg
  • 0,5-1 éves korban: 70 mg
  • 2-3 éves korban: 150 mg
  • 2-3 éves korban: 150 mg
  • 4-6 éves korban: 200 mg
  • 7-10 éves korban: 250 mg

A kálium mellett a magnézium is megtalálható testünk összes sejtjében, szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének számos folyamatában. Kitüntetett szerepéből következik, hogy több betegség megelőzésében és kezelésében is kiemelkedően fontos szerepet játszhat a magnéziumpótlás.
A szervezetben mintegy 25-30 gramm magnézium található, melynek csaknem fele a csontokban koncentrálódik, de az izom- és májsejtekben is jelentősebb mennyiségben fordul elő. A magnéziumszükséglet biztosítása fontos, hiszen számtalan anyagcsere-folyamat része, hiánya szervezetünkben jelentős problémákat idézhet elő.

A Magne B6 család termékei glutént nem tartalmaznak.

Kávé fogyasztása nem befolyásolja a Magne B6 hatását, a kettő együtt is alkalmazható. A Magne B6 Aktív-Izom étrend-kiegészítő készítményünkben a magnézium és a B6 vitamin mellett guarana kivonat található, melyet éppen koffein tartalma miatt tettek bele a készítménybe. A terméket különösen ajánljuk megnövekedett fizikai igénybevétel esetén, hiszen a koffein javítja az izmok működést, 10-15 percen belül. Rendszeres alkalmazása során (napi 2x1 tabletta) a Magne B6 Aktív-Izom készítmény biztosítja a folyamatos magnéziumpótlást, valamint a koffein révén az egész napos szellemi-fizikai erőnlét támogatását. A készítmény a koffeintartalma miatt gyermekeknek nem ajánlott.

A Magne B6 hatóanyagainak nem árt azzal, ha szétrágjuk a tablettát. Azokra az esetekre, amikor a tabletta lenyelése nehézségekbe ütközik, van forgalomban ivóoldat formájú készítmény is (elsősorban gyerekeknek ajánljuk, de felnőttek is alkalmazhatják). Felnőtteknek az ajánlott napi adag: magnéziumhiány kezelésére naponta 2-3-szor 1 ampulla. Az ampulla tartalmát 1 pohár vízbe öntve, étkezés után ajánlott meginni.

Utolsó módosítás: 2015.09.24.