Printed From:

Mage B6

Nem mindegy milyen készítményt használunk magnézium-pótlásra

A Magne B6 bevont tabletta az egyik legjobban felszívódó magnézium fajtát, a magnézium-laktátot tartalmazza.

Pozitív pszichológia

Mínuszról nullára, nulláról pozitív állapotba

Mi történik, ha a mindennapjainkban csak a negatívumokra koncentrálunk? Ha megfeledkezünk a pozitívumokról, a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban dús táplálkozásról, és helyette csak a betegségekre és azok gyógyítására koncentrálunk?

Az ember pozitív tulajdonságainak és a benne rejlő lehetőségeknek a vizsgálata nem új keletű témakör a tudományok történetében, hiszen már Arisztotelész idejében is foglalkoztak a kérdéssel. A pszichológia azonban viszonylag sokáig elhanyagolta a pozitív emberkép elemzését, inkább a személyes szenvedés és gyógyulás vizsgálatára helyezték a hangsúlyt. A probléma ezzel az volt, hogy a lélek árnyoldalát sokan és sok szempontból vették górcső alá, azonban a pozitív személyiségvonások, az életminőség javítása, a betegségek elkerülése hosszú ideig felfedezetlen területnek számítottak.

A pozitív pszichológia célja éppen az, hogy a pozitív és negatív élményeket együttesen vizsgálja meg, így fedve le az emberi tapasztalatok széles körét. Ez a specifikus ágazat nem azért alakult ki, hogy csupán a boldogságot kutassa és mindent jó színben tüntessen fel, hanem éppen azért, hogy bebizonyítsa: a nehézségek mellett is képesek lehetünk boldog, teljes életet élni.

Az optimális működés serkentése fontos célja a pozitív pszichológia alkalmazott területének. Ennek az egyik legfontosabb tétele, hogy a distressz csökkentése által ne csak „mínuszról nullára” hozzuk fel magunkat, hanem nulláról további fejlődés alakulhasson pozitív irányba is. A distressz, vagy más néven a „rossz-stressz” meghaladja a megküzdésre szánt erőforrásainkat, felemészti szervezetünk energiáit, hosszú távon akár végletes kimerüléshez is vezethet. Éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy szervezetünket eredményesen készítsük fel a stressz káros hatásaival szemben. Emellett természetesen elengedhetetlen az is, hogy pozitívan szemléljük önmagunkat és a minket körülvevő világot is.

De mit tehetünk, hogy mínuszból pozitív irányba töltődhessünk fel?

Először is elemi lépésként csökkentenünk kell a mindennapi distresszt, azaz a rossz stresszhatásokat! A distressz ugyanis gyengíti immunrendszerünk védekezőképességét, így szervezetünk kevésbé lesz ellenálló a betegségekkel szemben. De ki tud minden negatív stresszhatást kiiktatni az életéből? Pont ezért fontos tudnunk, hogy krónikus stressz hatására magnézium-tartalékaink ürülni kezdenek. Ez különösen veszélyes, hiszen az idegrendszer működéséhez többek között nagy mennyiségű magnézium szükséges. Ha ezen anyagok szintje drasztikusan lecsökken, kevésbé leszünk ellenállóak a fokozott megterhelések során, még súlyosabbnak érezhetjük a stresszes helyzeteket.

Amikor ingerlékenyebbé, feszültebbé válunk, a magnézium-hiány okozta tünetek enyhítésére meg kell találnunk a leghatékonyabb megoldást! Az eredeti MagneB6 segít legyőzni a magnéziumhiány okozta tüneteket, ide értve a fent említett stressz negatív hatásait, illetve az ebből következő alvásproblémákat is.

Ha felkészültünk a stresszes helyzetekre, és a szervezetünk is a fokozott igénybevételre, kijelölhetjük a fejlődési irányokat, melyek pozitív irányba lendítik mindennapjainkat. Ne feledjük, hogy lépésenként kell haladnunk, biztonságos alapokat építve magunk körül! Igyekezzünk ne a betegségek kezelésével, a már megromlott helyzetek gyógyításával lekötni erőforrásainkat! Maradjon energiánk a fejlődés irányába tekinteni, a mindennapi helyzetek megoldására koncentrálni a saját egészségünk feletti feszült aggodalom helyett!

Ne add fel, első lépésként próbálja pótolni a gyorsan ürülő ásványi anyagokat szervezetedben, hogy könnyebben vehesd az akadályokat! Az eredeti Magne B6 ellenállóbbá tesz a stressz 4 negatív tünete – a belső feszültség, az ingerlékenység, a szorongás és az idegesség – ellen, így erősebben, felkészültebben, nagyobb harmóniában és egyensúlyban indulhatsz el a pozitív élmények irányába.

Formáld át a mindennapi stresszt az eredeti Magne B6 segítségével!

SAHU.MGP.17.06.0336 (2017.06.21.)