Printed From:

Mage B6

Nem mindegy milyen készítményt használunk magnézium-pótlásra

A Magne B6 bevont tabletta az egyik legjobban felszívódó magnézium fajtát, a magnézium-laktátot tartalmazza.

Lebénít vagy felpörget – a stressz lehetséges hatásai

Avagy mit tehetünk ellene, érte, magunkért

A stressz az ember létezése óta, már az ősembereknél is jelen volt – azonnali válaszreakcióra késztetve az embert: üss vagy fuss. Ma, a 21. században is jól ismerjük ezeket az élethelyzeteket, sőt a különböző életterületeinkkel talán egyre gyakrabban, többször és persze már más jellegű stresszel találkozunk.

De nézzünk csak hétköznapibb eseteket: feloldhatatlan családi viták; folyamatos nyomás a munkahelyen; pénzhiányból fakadó fojtogató problémák; egy hosszú és nehézségekkel teli vizsgaidőszak… Ezek a helyzetek képesek ingerlékennyé, feszültté és stresszessé tenni mindennapjainkat.

Selye János általános adaptációs szindrómának nevezte a fenti, stresszre adott válaszreakciókat, melyen belül három szakaszt különíthetünk el. Az elsőben bekapcsolnak szimpatikus idegrendszerünk vészjelzései, a másodikban eldöntjük, hogy felvegyük a harcot vagy meneküljünk inkább, a harmadik szakaszban pedig már egészen a kimerülésig juthatunk, mely akkor következik be, ha a stressz tartósan fennáll, és az állandó készenlét egyszerűen felemészti testünk tartalékait. Selye szerint gyakorlatilag bármilyen pszichés vagy fizikai stresszor kiválthatja ezeket a reakciókat, és hosszú távon szervezetünk ellenálló képessége csökken, kevésbé leszünk tehát védettek a fertőzésekkel és kórokozókkal, sőt a stresszel szemben is, így kiszolgáltatottabbá válunk különböző betegségeknek.

Az, hogy az adott helyzet lebénít vagy éppen felpörget-e, számos tényező függvénye. Személyiségünk, stressztűrő képességünk vagy szervezetünk fizikai állapota mind-mind meghatározzák azt, hogyan reagálunk. Ahhoz, hogy a lehető legkönnyebben vegyük az akadályokat, pszichésen és fizikailag is fel kell tudnunk venni a harcot a mindennapi megpróbáltatásokkal.

Ahogy a fentiekben is említésre került, stresszre adott fiziológiai válaszaink lehetnek a gyorsabb anyagcsere, gyorsabb szívritmus, pupillák kitágulása, felszökő vérnyomás, szaporább légzés, izomfeszülés, hormontermelés beindulása (endorfin és ACTH), magasabb vércukorszint stb.

És mit tehetsz annak érdekében, hogy átfordítsd ezeket a reakciókat? Hogy a mindennapi stresszes helyzetekben ne bénulj le, vagy éppen sikerüljön mihamarabb megnyugodnod?

Nos, testünk automatikus válaszait csak hosszas önismereti munka során leszünk képesek megváltoztatni, ha ez egyáltalán lehetséges. Az viszont, hogy mennyire visel meg minket az adott helyzet, igen nagymértékben függ fizikai állapotunktól, ellenálló képességünktől és testi egészségünktől, valamint ásványi anyag szintünktől is. Nem árt tehát, ha feltöltjük vitamin- és energiaraktárainkat, és teszünk szervezetünk egyensúlyának erősítéséért annak érdekében, hogy erősek maradhassunk a nehézségek nyomán is.

Ha a test magnéziumszintje lecsökken, feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk, nehezebben vesszük az akadályokat, átmeneti fáradtságot, enyhébb alvászavarokat is tapasztalhatunk. Az eredeti Magne B6 bevont tabletta hatóanyagainak kiváló kombinációja révén hatékonyan pótolja a szervezetből hiányzó magnéziumot, ezzel segít enyhíteni a magnézium-hiány okozta stressz negatív tüneteit. Ne feledjük, hogy a magnézium továbbá szükséges a szervezet számára létfontosságú enzimreakciókhoz, az izmok valamint az idegek megfelelő működéséhez.

SAHU.MGP.17.03.0154 (2017.03.23.)

Utolsó módosítás: 2017.04.25.