Printed From:

 

Kérem, ne zavarjanak: fejben még nyaralok!

Akármennyire is fáj kimondanunk, a nyári hónapoknak VÉGE. Beköszöntött a szeptember, és ugyan még a napsütés jó ideig velünk maradhat, a nyaralásnak lassan, de biztosan búcsút inthetünk. Sokan megkönnyebbülnek, hiszen minden visszaáll a már jól megszokott kerékvágásba: reggeli ébredés, szorgos munkanapok, gyerekeknek iskola, munkaidő után haza. Napjainknak újra biztos kerete lesz: édes hétköznapok, hulló falevelek, hűvös szellő… De miért van az, hogy mégis nehezen viseljük mindezt? Miért révedünk fáradtan magunk elé; miért nézegetjük a telefonunkba mentett nyári fényképeket; miért leszünk mindentől feszültek; miért vagyunk fejben valahol egész máshol?

Lehetséges, hogy ásványianyag raktáraink feltöltésre szorulnak?

A szezonális lehangoltság egy tudományosan megalapozott jelenség: ahogy egyre kevesebb lesz a napsütés, egyre nehezebben tudunk érzelmileg is alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Visszavágyunk a nyárba, fejben még nem tudjuk elfogadni, hogy a jó idő elköszön. Lehangoltabbak, fáradékonyabbak, szomorúak, ingerlékenyek lehetünk; emiatt aktivitási szintünk is csökken[1], legszívesebben csak visszapörgetnénk az időt, és ott maradnánk a nyaraláson. Azonban a körülmények nem engednek, a munkahely és család elvárásai sem csökkennek, a teendők listája csak hosszabb és hosszabb, mi pedig úgy érezhetjük, nem bírjuk tovább, mindjárt szétszakadunk a megnövekedett stressz érzésétől.

Mi lehet a megoldás, hogy ne veszítsd el a fejed? A nyaralásra visszarepíteni nem tudunk, de abban segíthetünk, hogy könnyebben tudj megküzdeni a megnövekedett stresszel – ehhez segíthet a megfelelő mennyiségű magnézium utánpótlása. Ez az ásványi anyag stressz hatására extrém mértékben ürülni kezdhet szervezetedből. Ha pedig a magnézium ürül, és szintje túlságosan alacsony lesz, egyre kevésbé leszel képes tolerálni a stresszt [2] –és ebbe az ördögi körbe belekeveredni éppen ősz elején, egyenlő lehet egy valódi fejvesztéssel.

Fokozott magnéziumhiány, erőteljes feszültség, idegesség, ingerlékenység, szorongás: ősz elején még nehezebbé válhat tolerálni a mindennapos helyzeteket. Ha igazán hatékony megoldást keresel, válaszd a kétszeres hatóanyag-tartalmat*, válaszd az Extra segítséget! Készítsd elő az esernyőt mosolyogva, hiszen a pocsolyák is tartogathatnak kellemes meglepetéseket, örömteli pillanatokat. Elő a gumicsizmákkal, nevess az ősz szemébe, hiszen jól tudod: nincs rossz idő, csak nem megfelelő ruházat! Minden évszaknak megvan a maga szépsége, különösen akkor, ha stresszmentesen és pozitívan állunk az új kezdetekhez.

 

Helló ősz, már vártunk rád – maximális magnéziumraktárakkal felszerelkezve!

És hogy miért vagyunk ilyen magabiztosak, amikor a magnéziumpótlásról beszélünk? Mert van egy tuti tippünk!
A Magne B6 Extra kétszeres hatóanyag-tartalommal* segít az egészséges magnéziumszint visszaállításában, hogy te is jól bírd az ősz közeledtét:

  • A Magne B6 Extra organikus magnéziumsót: magnézium-citrátot, illetve B6-vitamint tartalmaz. A B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását. Éppen ezért ideális segítség azok számára, akik kétszeres hatóanyag-tartalom* segítségével szeretnének gondoskodni szervezetük magnéziumpótlásáról.
  • A magnézium szükséges a szervezet számára létfontosságú enzimreakciókhoz, az izmok és idegek megfelelő működéséhez, és szerepet játszik a szív normál működésében.

 

Ha szeretnél maximálisan helyt állni az őszi hónapokban is, vedd kezedbe az irányítást! Gondoskodj maximálisan a megfelelő mennyiségű magnézium utánpótlásáról a Magne B6 Extra filmtablettával![1] Sherri Melrose: Seasonal Affective Disorder: An Overview of Assessment and Treatment Approaches https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4673349/ Letöltés ideje: 2018.08.31.

[2] Magdalena D. Cuciureanu and Robert Vink: Magnesium and stress in: Magnesium in the Central Nervous System University of Adelaide Press; 2011. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507250/ Letöltés ideje: 2018.08.31.

*A Magne B6 bevont tablettához képest, elemi magnéziumra és B6 vitaminra vonatkoztatva.


SAHU.MGP.20.02.0058 (2020.02.14.)

 
Utolsó módosítás dátuma: 2020.02.21.