Printed From:

Feszültségmentesen mindennap!

Tudta, hogy stressz hatására csökkenhet szerveztünk magnézium szintje, és ettől feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk?

Honnan tudhatom, hogy magnézium pótlásra van szükségem?

Avagy figyeljünk a magnéziumhiány jeleire és a kockázati tényezőkre

A magnézium az emberi szervezet nélkülözhetetlen eleme, egy átlagos felnőtt testében körülbelül 25 g található ebből a fontos ásványi anyagból. Jelentősége kiemelkedő, hiszen olyan folyamatokra gyakorol hatást, mint a fehérje szintézis, az izom- és idegműködés, a vércukorszint ellenőrzése vagy a vérnyomás szabályozása – csak hogy néhányat említsünk.

A lecsökkent magnéziumszintről testünk jelzéseket ad, hogy időben észlelhessük a problémát, mely – a magnézium összetett feladatköre miatt – elengedhetetlen a súlyosabb szövődmények elkerülése, testünk egészséges működésének megőrzése érdekében.

A következő jelek egyértelműen magnéziumhiányra utalhatnak:

 • idegesség, szorongás, ingerlékenység, zavarodottság,
 • fáradtság, kimerültség,
 • étvágytalanság,
 • alvásproblémák,
 • gyenge, töredezett körmök,
 • hányinger, hányás,
 • szívritmuszavar, alacsony vérnyomás,
 • izomgörcs, izomgyengeség, esetleg görcsrohamok,
 • hiperventilláció, vagyis légzésfokozódás.

A magnéziumszint csökkenésére számos tényező hatással lehet, melyre érdemes odafigyelnünk. A feszült idegállapot, a folyamatos stressz és bizonyos betegségek is jelentősen befolyásolhatják a magnéziumhiány kialakulását, de vannak olyan speciális kockázati tényezők, melyek különösen érzékennyé tehetnek a problémával szemben. Ilyenkor a magnézium felszívódása vagy nagy mennyiségű vesztesége jelenthet gondot, és ide tartoznak például a gyomor- és bélrendszeri betegséggel küzdők, a 2-es típusú cukorbetegek, az idősek, várandós nők, alkoholfüggő betegek, és a pajzsmirigy túlműködésben szenvedők.

Ezen felül magnéziumhiányt okozhat például csupán az is, ha gyakran szedünk vízhajtó szereket, túl sok kávét, szódát fogyasztunk, ha túlsózzuk ételeinket, erősen izzadunk vagy nagyon erősek menstruációs ciklusaink. Ha a fenti tünetek jelentkezését tapasztaljuk, akkor érdemes az alapvető probléma kezelése mellett, gondoskodnunk a megfelelő magnéziumpótlásról.

A MagneB6 termékcsalád különböző tagjai célzott, specializált megoldást nyújtanak a magnéziumhiány okozta különböző tünetekre, ide értve a stressz negatív hatásait, az alvásproblémát vagy memóriaproblémát; illetve az izomgörcsöt is.

 • A már 20 éve bizonyító, eredeti Magne B6 az egyik legjobban felszívódó magnéziumsót, a magnézium-laktátot tartalmazza, a benne lévő B6 vitamin pedig segíti s magnézium felszívódását és hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Hatóanyagainak kombinációja révén hatékonyan pótolja a szervezetből hiányzó magnéziumot és így száll szembe a stressz 4 tünetével és következésképpen segít, hogy ellenállóbbak legyünk a mindennapi stresszhelyzetekben.
 • A Magne B6 Álom összetevőinek egyedülálló kombinációja segíti az egészséges, pihentető alvást. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer megfelelő működéséhez; valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A komló nyugtató hatású és segíti a természetes, pihentető alvást. A citromfű segíti az elalvást és hozzájárul a nyugodt, éjszakai pihenéshez. Megfelelő segítséget nyújthat azok számára, akik stresszes, pörgős életet élnek, akiknek az egész napos rohanás után nehezére esik elaludni és azoknak, akik kíméletes, természetes megoldást keresnek.
 • A Magne B6Izom Plusz magnézium, kálium és D-vitamin tartalma támogatja a normál izomműködést és az egészséges izomfunkciók fenntartását. A Magne B6Izom Plusz komplex étrend-kiegészítő, a magnézium és B6-vitamin mellett káliumot, E-, D3- és B1-vitaminokat is tartalmaz.

SAHU.MGP.16.10.0361
Lezárás dátuma: 2016.10.14.

Utolsó módosítás: 2016.11.16.