Printed From:

Feszültségmentesen mindennap!

Tudta, hogy stressz hatására csökkenhet szerveztünk magnézium szintje, és ettől feszültebbek, ingerlékenyebbek lehetünk?

Hogyan válasszunk magnéziumot?

A magnézium szervezetünk egyik kiemelkedően fontos eleme, számos biológiai folyamat résztvevője. Ha magnéziumszintünk lecsökken, számos tünet jelentkezhet; például idegesség, ingerlékenység, enyhe szorongás, átmeneti fáradtság, alvásproblémák, izomgörcsök, vagy akár a zsibbadás is utalhat a magnéziumhiányra.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy pótoljuk a hiányt, és feltöltsük szervezetünk ásványi anyag készleteit, habár a piacon kapható magnéziumvariánsok között választani sokszor nem is olyan egyszerű feladat. Ha bemegyünk a patikában, számos magnéziumkészítményt találunk, így döntésünk nehézzé válik. Más hatóanyag-tartalom, más kombinációk, más felszívódás... De mi segítheti a választást?

Egyes vitaminok segítik a magnézium felszívódását, mint például a B6 vitamin – ezért fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, mely mindkét összetevőt tartalmazza. Még így is számos lehetőség közül választhatunk, nézzük meg a magnézium-sók különböző fajtáit:

Választhatunk organikus magnéziumok és magnézium-oxidok közül.

Az organikus magnéziumok mint például a magnézium-laktát és magnézium-citrát a legjobb felszívódású magnéziumok közé tartoznak. Ezek használata az egyik legkiválóbb választás annak érdekében, hogy feltöltsük magnéziumraktárainkat, valamit méregtelenítsük szervezetünket.

A magnézium-oxidot tartalmazó készítmények, pl. tabletták magnéziumkoncentrációja magas, de székletlazító hatásuk lehet. Ezért gyakran ajánlják enyhe hashajtóként vagy a magas gyomorsav, savas reflux tüneteinek enyhítésére. Felszívódása igen gyengének mondható, tehát biológiai hasznosulása nem a legjobb a magnéziumfajták között.

Válaszd a már 20 éve bizonyító, eredeti Magne B6-ot, mely az egyik legjobban felszívódó magnézium sót, a magnézium laktátot tartalmazza, a B6 vitamin pedig tovább segíti a magnézium felszívódását, sejtekbe jutását és bennmaradását. Hatóanyagainak kombinációja révén hatékonyan pótolja a szervezetből hiányzó magnéziumot, így száll szembe a stressz 4 tünetével és következésképpen segít, hogy ellenállóbbak legyünk a mindennapi stresszhelyzetekben.

SAHU.MGP.16.10.0361
Lezárás dátuma: 2016.10.14.

Utolsó módosítás: 2016.11.23.