Printed From:

Mage B6

Nem mindegy milyen készítményt használunk magnézium-pótlásra

A Magne B6 bevont tabletta az egyik legjobban felszívódó magnézium fajtát, a magnézium-laktátot tartalmazza.

Feszültség és a magnézium

A kihívások és a váratlan feladatok többnyire megfűszerezik az életünket, pozitív hatással vannak állóképességünkre, kreativitásunkra. A túl sok feszültség azonban kibillent az egyensúlyunkból, szervezetünkre pedig komoly terheket ró. A feszültség, a szorongás, a félelem jól ismert kellemetlenek érzések. Nehéz helyzetek megoldásához szükség van bizonyos mértékű feszültségre, túl nagy vagy tartós feszültség azonban megbéníthatja az embert. Olyan belső nyugtalanságot, bizonytalanságot, diszharmóniát jelent, amely negatív hatással lehet a hétköznapi cselekedeteinkre, viselkedésünkre is. A feszültség érzése betegséggé is válhat, ha túlon-túl átszövi az egyén életét, túl gyakori, vagy olyan helyzetekben is jelentkezik, amelyekben teljesen indokolatlan.

Feszült helyzetekben fokozódik a stresszhormonok elválasztása, ennek következtében pedig fokozódik az energiatermelés, a sejtekből a magnézium felszabadulása és kiválasztása, javul a váz- és szívizomzat munkaképessége, a szívverés felgyorsul, az izmokban az erek kitágulnak. Viszont a testnek a pillanatnyi helyzet szempontjából nem lényeges funkciói és jelzései (pl. éhségérzet, bélműködés) csökkennek. A légzés gyorsul, a lép összehúzódik, ezáltal több vörösvértest kerül a keringésbe, javul az oxigénellátottság, nő a vércukorszint. A szervezet gyakorlatilag felkészül a „menekülj vagy küzdj” reakcióra. Ez a válaszreakció valódi vészhelyzetben hasznos lehet, de a legtöbb esetben a szervezet komoly károsodásához vezet.

A kutatások szerint alacsony magnéziumszint esetén a válaszreakció fokozott, a magas magnéziumszint pedig csökkenti a hormonprodukciót.

Megoldás: a magnézium
A szervezetből hiányzó magnézium pótlása csökkenti a feszültség által kiváltott reakciót, javítja a koncentráló készséget. A magnéziumpótlás a központi idegrendszerben csökkenti a magnéziumhiány tüneteit, ezért:

  • csökkenti a stressz iránti érzékenységet,
  • csökkenti a migrénes fejfájások megjelenésének gyakoriságát,
  • mérsékli a gyermekkorban gyakori és ismétlődő idegi alapú fej- és hasfájást.

Ezen kívül a normális magnéziumszint jelentős szerepet játszik az egész szervezet neurovegetativ állapotának fenntartásában.

A Magne B6 termékek összetevőik révén pótolják a szervezetből hiányzó magnéziumot, ellenállóbbá teszik az idegrendszert, javítják a koncentráló készséget. A benne lévő B6-vitamin pedig elősegíti a magnézium sejtekbe való bejutását, így biztosítva azt, hogy szervezetünk valóban kedvezően hasznosítsa a bevitt magnéziummennyiséget.

Utolsó módosítás: 2015.09.24.