Printed From:

Annyit vállalj az ünnepekig, amennyit valóban elbírsz!

A karácsonyra hangolódás sok szempontból az egyik legfeszítettebb időszak az életünkben. Van pár jó tippünk arra, miként bírd az idei tempót és még élvezd is az ünnepi készülődést.

Elvárások szorításában éljük hétköznapjainkat, így a munkahelyi és családi élet stresszes napi feladatai csaknem megszokott életmóddá válnak.

Az év végi hajrához azonban hozzátesz az ünnepi készülődésből fakadó plusz tennivalók sora, amiket hiába végzünk évről-évre hasonlóan, mindig akad újabb kihívás a teendők között.

A karácsonyi menü kigondolása és elkészítése, a lakás-kert dekorációja, az ajándékbeszerzés, a tágabb család összeszervezése, az ünnepi közös programok átgondolása alapvető karácsonyi kötelezettségünk.

Eközben a munkahelyen ránk is vár az év végi feladatösszesítés és lezárás, újévi tennivalók tervezése, hangolódás a munkahelyi karácsonyi ünneplésre.

Te bírod az év végi hajrát?

  1. Feladatmegosztás és priorizálás otthon és a munkahelyen

Tisztában vagy vele, milyen határidős feladataid vannak az ünnepekig, s mit tudsz egyedül, mit segítséggel teljesíteni a munkahelyen?

Emlékszel, mi okozott leginkább örömet a tavalyi családi karácsonyi készülődésben, s mi volt feszítő és „nemszeretem” típusú elintéznivaló?

Vedd figyelembe, hogy mind munkahelyen, mind az otthon melegében az év végi és az ünnepi készülődés közös ügy! Mindenkinek ki kell vennie a részét a megoldandó feladatokból, hogy azok határidőre és eredményesen elkészüljenek. Ebben segít a feladatmegosztás és a priorizálás.

  1. Tudatosabb időgazdálkodás

A listaírás az egyik legkedveltebb időgazdálkodási eszköz, ami valóban segíti a legtöbbünk hatékonyabb és tudatosabb feladatvégzését. A listázás során sokszor döbbenünk rá, hogy mi fontos és sürgős feladat valójában, s mi tolódhat akár az ünnepek utánra.

  1. Családi feltöltődés és békés együttlét

A megszaporodott teendők közben sokszor elvész a lényeg: az adventi időszak és a karácsony a szeretet és a megnyugvás, békés családi együttlét ünnepe.

Az ünnepnapok alatt már kapcsoljuk ki a tervezést, ne határidőkben és listákban gondolkodjunk, amikor végre együtt a család, hanem keressünk mindenki számára feltöltő és pihentető programokat. Pihenéskor egyszerűen engedjük elfolyni a perceket és hessegessük el a vélt, vagy valós elvárásokat magunktól.

MagneB6 - Segít, hogy jobban bírd!

Ahhoz, hogy az év végén előttünk tornyosuló feladatok ne okozzanak extra kihívást, terhelést, töltsük fel szervezetünk raktárát a megfelelő ásványi anyagokkal, mint a magnézium.

A Magne B6 termékcsalád az év végi hajrában is segít, hogy jobban bírd!

MAT-HU-2000598 (2020.10.20.)

Utolsó módosítás: 2020.10.29.